Honeybee sweater


Halverwege oktober zag ik op facebook een testersoproep voor de Honey Bee sweater van Lioness Arts. Nogal impulsief reageerde ik op de oproep en tot mijn verbazing kreeg ik het patroon 's avonds reeds doorgestuurd. Deadline was 4 november en aangezien ik eigenlijk niet zo'n snelle breier ben, zou er vaart achter gezet moeten worden. 
De dag erna ging ik dus maar direct samen met Ona wol kopen bij de Wolrus in Heist o/d Berg, een superfijne wolwinkel waar je terecht kan voor duurzame en kwalitatieve wol.  


Het patroon zelf is goed te volgen eens je wat vertrouwd bent met de Engelse breitermen. Ik moet zelfs toegeven dat ik tegenwoordig een Engelse handleiding verkies boven een Nederlandse. 
De hele sweater wordt trouwens van bovenaf in het rond gebreid waardoor je achteraf geen naden meer moet sluiten. De mouwen worden aan de oksel even op hulpnaalden zodat je die later ook in het rond kan breien.  


Het honingraatpatroon maakt de sweater echt af vind ik. Ik hou wel van wat structuur in breiwerk en deze steek komt goed naar voren in lichtere kleuren. 

Zodra ik met het breien gestart was, gingen mijn hersenen wel alweer in overdrive met ideeën voor een bijpassend kledingstuk. De bloemetjesstof ligt echt al een hele tijd in de stoffenkast en bleek nu perfect bij de kleur wol te passen. Het is een soort zachte, maar stevige stretchstof. Voor het patroon greep ik terug naar mijn favoriete Ottobre boekjes en een grotere maat van de superstretch jegging


 Zoals de vorige keer voegde ik echte zakjes toe, voorzag ik voor alle zekerheid iets meer speling aan de bil- en de zijnaden en koos ik voor een aparte tailleband.


De deadline voor de sweater werd nipt gehaald, maar het is dan ook mijn snelste breiwerk tot nu toe (behalve dan eens een muts of slofjes). En ondertussen staat er nog een rode versie op de planning.

En de outfit is geworden zoals ik het voor ogen had, ik ben er echt supercontent van.
Mijn model had deze keer eens zin in foto's en dat is eraan te merken
(hoewel ze misschien beter eerst haar chocomond had schoongeveegd). 
De fotoshoot ging supervlot en zonder ruzie of omkoperij :-).
Geniet nog even mee van de foto's!





PatroonHoney Bee van Lioness Arts via Ravelry (maat 7 jaar)
Superstretch jegging uit Ottobre 4/2011 (maat 122 met wat aanpassingen)
Wol: Lang Yarns Merino 120 superwash (5 bollen)
Stof: Stoffenverkoop Kapellen